A Képmetsző (Snipping Tool) kiterjesztett használata

A Snipping Tool nagyon hasznos kis eszköz képernyőfotókat készíteni. Van azonban egy bosszantó hiányossága… a Start menüt például nem lehet vele lefotózni, mert ahogy a Képmetsző elindul, a Start menü bezáródik. És persze nem csak a Start menü, hanem az összes programban található menü és a helyi menük is eltűnnek, ahogy a Képmetsző elindul.

A felhasználók nagy része ezt tapasztalja – már akik használják ezt az eszközt – és ez így is van, de azért megoldható természetesen a beépített képmetszővel is lefotózni az ilyen folyton eltűnő menüket.

Az eljárás egyébként nem túl bonyolult. Először is nyisd meg a Képmetszőt. Ekkor egy kissé kivilágosodik a háttér és megjelenik a Képmetsző ablaka.
Ekkor nyomd meg az Esc (Escape) gombot. Erre a fehér háttér eltűnik, de a Képmetsző kis ablaka ott marad megnyitva. Most nyisd meg azt a menüt, amit eddig nem tudtál lefotózni, legyen mondjuk a Start menü. Kattints tehát a Start menü gombjára, ekkor természetesen megnyílik a Start menü. Ott tovább navigálhatsz, ha akarsz, ugyanúgy működik minden, mintha nem is lenne a képmetsző megnyitva. Ha megnyitottad azt a menüt, amit le akarsz fotózni, akkor nyomd meg a
Ctrl+Print Screen (PrintScrn) billentyűkombinációt. És ekkor újra kivilágosodik a háttér, ám most megmaradnak az eddig megnyitott menük, és a szokásos módon elvégezheted a kijelölést. 

1,633 

Megjegyzés hozzáfűzése

Generic selectors
Csak pontos találatok
Keresés a címekben
Keresés a tartalomban
Keresés a bejegyzésekben
Keresés az oldalakon
WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann

A Képmetsző (Snipping Tool) kiterjesztett haszn…

Szerző: Mixáj Olvasási idő: 1 min
0
  • Üdvözlünk vendég!

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó

Regisztráció

Szavazás

  • Ismét megkérdezzük, hogy tetszik a még nem kész oldal külseje?
    A maximálisan választható pontok száma: 1
  • Loading ... Loading ...