A Microsoft Windows 32 éves.

November 20. az a nap, amikor a Microsoft Windows a 32. születésnapját ünnepli. A Microsoft Windows 32 évvel ezelőtt indult, és még mindig a világ első számú operációs rendszere. Mindez valójában ma kezdődött, amikor a Microsoft elindította az asztali operációs rendszer “Windows 1.0” első verzióját.Ebben a cikkben leírjuk az egyes Windows verziókat, és mi a következő a Microsoft asztali platformján.

Windows 1.0

Mindez valójában a Windows 1.0, a Microsoft asztali platformjának első verziójával kezdődött. A grafikus személyi számítógép operációs környezet grafikus felhasználói felületet (GUI) tartalmazott, a GUI lehetővé tette a felhasználóbarát ikonokat a képernyőn és a 16 bites multitasking shell-t egy meglévő MS-DOS telepítésen. A Windows 1.0 ablakai, menük, görgetősávjai, ikonjai és párbeszédelemei még mindig a platform része.

Míg minden az MS-DOS rendszeren alapult, de lehetővé tette a felhasználók számára, hogy egeret használjanak, a menüket az egérrel működtessék és a felhasználóknak már nem kellett parancsokat írniuk. A Windows 1.0 olyan mai Microsoft alkalmazásokat is tartalmazott, mint a Paint, Calculator, Notepad és Writer.

Windows 2.0

A Windows 1.0 rendszer utódja, a Windows 2.0 kiadása 1987. december 9-én jelent meg, és grafikus felületű operációs környezetet is tartalmazott. Az új operációs rendszer lehetővé tette, hogy az ablakok átfedjenek egymással, ez jelentős javulás volt, mivel a legjobb multitasking élményt nyújtotta.

A Microsoft bemutatta a “Minimize” és a “Maximize” opciókat, valamint az új billentyűparancsokat is. Bár csak 16 színnel működött, a Windows 2.0 tartalmazott VGA grafikát, és ez volt a Windows utolsó olyan verziója, amelyhez nem volt szükség merevlemezre.

Windows 3.0 és 3.1

A Windows 3.0 bevezette az alapvető fejlesztéseket, mint például a továbbfejlesztett felhasználói felület és a vállalat is jelentősen javította a teljesítményt. Védett módot is tartalmazott, amely lehetővé tette a Windows számára, hogy több memóriával futtassa az alkalmazást és így jobb felhasználói élményt nyújtson.

A Windows 3.0 volt a Windows első olyan verziója, ahol a programok védett módban történő futtatás lehetővé vált és  a frissítések más vizuális fejlesztéseket is eredményeztek. Ez is nagyon jó értékesítéshető volt,  csak hat hónappal a bevezetés után 2 millió példányt adtak el..

Windows 95 és 98

A Microsoft Windows 95 által kifejlesztett fogyasztói orientált operációs rendszert augusztus 24-én adták ki, és az operációs rendszer egyesült a korábban különálló MS-DOS és Windows termékekkel.

A Windows 95 számos funkciót mutatott be, például a Start menüt és megváltoztatta a felhasználó navigációját. A Windows 95 legfontosabb elemei még mindig használatban vannak, például a tálca, amely a Windows 10 legfrissebb verziójának is része. A Windows 95 akkoriban a legkeresettebb Microsoft termék volt, és jelentős frissítést jelentett a Windows operációs rendszer számára .

A Microsoft 1998-ban bevezette a Windows 98-at, jelentős fejlesztésekkel, például az Internet Explorer 4 programmal. A Microsoft kiadta a Windows 98 Second Edition-ot is, új funkciókkal és számos fejlesztéssel, mint a Windows Media Player és az Internet Explorer 5.

Windows Millennium Edition (Windows ME)

A Windows Millennium Edition (más néven Windows ME) 2000 szeptemberében jelent meg. Jelentős változásokat hozott, mint például a teljesítmény és a vizuális változások javulása. Az operációs rendszer Windows Media Player 7 és Windows Movie Maker alkalmazást is tartalmazott.

Windows XP

A Windows XP még mindig nagyon él, mivel az operációs rendszert még mindig sok felhasználó használja, 6,47 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik, amely 5,69 százalékos növekedést mutat a múlt hónapban. 2001 októberében jelent meg a Windows XP jelentős előrelépés a Windows 95 és 98 operációs rendszerekkel szemben, új funkciókkal és alkalmazásokkal, például az Internet Explorer 6 és egy új Windows Media Player verzióval.

A Windows XP sokkal vonzóbbnak tűnt a PC-felhasználók számára, mint a Windows operációs rendszer korábbi verziói.

A Microsoft 2014 áprilisában fejezte be a Windows XP támogatását, de a felhasználók  nagy része még mindig ezt az operációs rendszert használja. A felhasználók nem voltak hajlandók frissíteni a Windows 10-re, mert szerették a régi indítási menüt és a megbízhatóságot.

Windows Vista

A Windows Vista 2006. november 30-án hivatalosan is elindult, és pár hónap után a Microsoft történelmének egyik legnagyobb hibájaként nevezték el. Míg a Windows Vista számos új szolgáltatást mutatott be, a felhasználói felület megváltoztatja és átalakítja a felhasználói felületet, de a teljesítmény miatt kritizálták.

Az új operációs rendszer túl későn jött a Windows XP után, a Windows Vista fejlesztése körülbelül 5 év telt el. És mivel új hardverkövetelményekkel érkezett, amelyek arra kényszerítették a vállalatokat és a felhasználókat, hogy frissítsék számítógépüket, ezért az operációs rendszert kritizálták és végül nem vált sikeressé.

Windows 7

A Microsoft javította a Vista-katasztrófát a Windows 7 rendszerrel, ami sok változást, javulást hozott a teljesítmény és a megjelenés tekintetében. A Microsoft számos verzióban kiadta a Windows 7 rendszert, beleértve a Home and Professional alkalmazást. Az operációs rendszer multi-touch támogatást, új vizuális effekteket és jobb biztonságot jelentett.

A Windows 7 a világ első számú operációs rendszere, és a vállalat legfrissebb operációs rendszere még mindig nem képes elérni a Windows 7 operációs rendszer sikerét.

Windows 8

A Windows Vista után egy másik katasztrófa volt a Windows 8 operációs rendszer, amelyet 2012 októberében indítottak csak, hogy bojkottálja a Windows XP és a Windows 7  felhasználókat. A Microsoft az érintő képernyőre és a hagyományos indítómenüre helyezte a hangsúlyt, az érintőképernyős eszközökhöz tervezett kezdőképernyő javára.

A Windows 8 bemutatta a modern felületet, amely a csempék és a gesztusok támogatását jelentette. A vállalat jelentős változtatásokat hajtott végre az operációs rendszeren, javította a felhasználói felületet a táblagépeken is. A design hasonlított a Windows Phone 7 kinézetére. A Windows 8-at a Microsoft versenyeztetni akarta a mobil operációs rendszerekkel, beleértve az Androidot és az iOS-t is.

A Microsoft rájött a hibájára, és bevezette a Windows 8.1-et, hogy az asztali környezetre összpontosítson, és ismét hozzáadta a start gombot. A Windows 8.1 és a Windows 8.1 frissítés 2013 októberében és 2014 áprilisában indult, és javult a Windows 8 eredeti verziója.

Windows 10

A Microsoft 2008. szeptember 30-án jelentette be a Windows 10 operációs rendszert, és 2014 októberének elején megjelentette a felhasználókat előzetes előhívásként. A Windows 10-zel a Microsoft megszüntette a hibát, amelyet a vállalat 2012-ben elkövetett, a Start menü visszaállításával és az érintőképernyős kezelőfelület megtartásával.

A Microsoft lehetővé tette a felhasználók számára, hogy teszteljék a Windows 10-et, és visszajelzést küldjenek az operációs rendszer javítása érdekében. A Windows 10 megváltoztatta a Windows operációs rendszer kezelésének módját, és ez is a Windows utolsó verziója, mivel a jövőben a Windows szolgáltatásként fog megjelenni.

A Windows 10 új funkciókat, például több asztalt és új vizuális effekteket hozott létre, szegély nélküli ablakokkal. A Microsoft a közelmúltban kiadta a Windows 10 Fall Creators frissítését, és a cég most teszteli a Windows 10 “Redstone 4” frissítését, amely új funkciókat hoz majd létre, például a Windows Timeline és a Fluent Design vizuális fejlesztéseit.

 

Forrás: Windowslatest 


Hasonló bejegyzések
Új, összegző frissítést kaptunk.
Már több mint egy hónap telt el a Windows 10 végleges változat kiadása óta  és az operációs rendszer már sok frissítést kapott, a legújabb tegnap este zajlott le.   A Microsoft kigördítette a ...
Bővebben...
A Microsoft a jövő hét végéig támogatja az Internet Explorer 8/9/10 verzióit. – Gyorshír! –
Mivel a Microsoft az újabb  böngészője, az   Edge fejlesztésének irányába halad, a cég kalapált egy szöget a  saját örökségét jelentő  böngésző , az Internet Explorer koporsójába. A cég a ...
Bővebben...
További fejlesztések a Windows Defenderben
A 15042. sz. előzetes érkezésével átfogó képet kaphatunk a Windows Defender fejlesztéséről, új funkciók megjelenéséről. Az utóbbi időben végrehajtott fejlesztések után, méltán kapta a Windows Defender Security Center összefoglaló nevet, mert ...
Bővebben...
Broadcast earth globe - travelling informations
A globális mobilhálózat ötlete mintegy negyven évvel ezelőtt a Nemzetközi Tengerészeti Szervezet (IMO) által vetődött fel , hogy a hajók folyamatosan kapcsolatot tarthassanak vagy segítséget hívhassanak vészhelyzetben.   Részben ezért hozták létre az ...
Bővebben...
A Windows 10 IP 14271-es előzetesről…
A tegnapi napon elég meglepő dolgokat és végítéletet olvastam a frissen érkezett előzetesről, melyszerint hatalmas problémákkal kell szembenéznie a frissíteni vágyó felhasználóknak. Egy elég színvonalas oldal, kevésbé színvonalas bloggerétől származó írás nem ...
Bővebben...
Ebben a hónapban érkezik az Őszi frissítés.
Ha bennfentes vagy, figyelemmel kell lenned az időpontra, mert a beállításaidat át kelleni tekinteni.   Aki tovább követi az RS4 vonalat, az maradjon a Skip ahead to the next Windows release beállításnál, így ...
Bővebben...
Készülget a Windows 10 1607 – Gyorshír
A Microsoft, most a fejlesztés utolsó szakaszában a közelgő Windows 10 Anniversary frissítésre koncentrál. A Windows-10 Anniversary Update (Redstone 1) fejlesztése lezárult, az új funkciók fejlesztése leállt és a fő hangsúly a ...
Bővebben...
A Windows Creators új funkciói képekben
A tavaszi újdonságként beharangozott Windows Creators Update lehetséges új funkcióiról és a fejlesztés várható irányáról képriportban számolunk be: Az Értesítési Központ funkciói jelentősen bővülnek A testreszabás, külön éjjel-nappali beállítással A MyPeople funkció a ...
Bővebben...
End Of Road sign. Depression. Problems. Despair. No more options.
Korábban a Microsoft megerősítette, hogy a Windows 10 ingyenes frissítés ajánlata  július 29-én véget ér, ami azt jelenti, hogy ezen időpont után bárki számára, aki   frissíteni akar Windows 10 operációs rendszerre, ...
Bővebben...
Mi újság Microsoft?
A Microsoft cég deklaráltan nem készít újabb operációs rendszert. Ez még nem is lenne baj, hiszen a kitűzött célok megvalósításának útján, pozitív hozzáállást tanúsított, lehetővé tette a korábbi Windows 7/8/8.1 ...
Bővebben...
Néhány fontos információ a Windows 7/8/8,1 frissítéséről
Sokmillió PC felhasználó türelmetlenül várja, hogy letölthesse és telepíthesse a Windows 1 előzetes változatát. Néhány közülük még azt tervezi, hogy fejleszti a meglévő Windows 7 és a Windows 8 / ...
Bővebben...
A Windows 10 Alkotói frissítés hírei.
A Microsoft már megjelentette a bennfentesek számára a legújabb előzetesét, amely a 15063  (gyors és lassú gyűrűn egyaránt) és már biztosra vehető, hogy ez az RTM kiadás, amelyet a nagyközönség számára ...
Bővebben...
Új, összegző frissítést kaptunk.
A Microsoft a jövő hét végéig támogatja az
További fejlesztések a Windows Defenderben
Globális mobilhálózat
A Windows 10 IP 14271-es előzetesről…
Ebben a hónapban érkezik az Őszi frissítés.
Készülget a Windows 10 1607 – Gyorshír
A Windows Creators új funkciói képekben
Windows 10 frissítési ajánlat vége 2016. július 29-én.
Mi újság Microsoft?
Néhány fontos információ a Windows 7/8/8,1 frissítéséről
A Windows 10 Alkotói frissítés hírei.

437 

Megjegyzés hozzáfűzése

Generic selectors
Csak pontos találatok
Keresés a címekben
Keresés a tartalomban
Keresés a bejegyzésekben
Keresés az oldalakon
WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann

A Microsoft Windows 32 éves.

Szerző: Mesant Olvasási idő: 6 min
0
  • Üdvözlünk vendég!

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó

Regisztráció

Szavazás

  • Ismét megkérdezzük, hogy tetszik a még nem kész oldal külseje?
    A maximálisan választható pontok száma: 1
  • Loading ... Loading ...