A Vivaldi böngésző.

A név sokféle kontaktusban van az Operával, tekintve, hogy Jon Stephenson von Tetzchner az Opera fejlesztője, kiborulva a böngészőfejlesztés irányán otthagyta az Operát, pár munkatársával együtt fél év alatt összerakták a Vivaldit. A fejlesztés iránya adott volt, felhagyni a Presto motorral,  a teljesség igényével a felhasználónak  a napi munkához szükséges komplett böngészőt megalkotni.

 

2015 januárjában debütált  a Vivaldi, jelenleg is, tekintve a folyamatos fejlesztést, Technical Preview  stádiumban van. Ennek ellenére a minap telepítettem a Vivaldit és némi segítséggel, kis okoskodással hadra fogható, napi használatra alkalmas böngészővé vált.

 

Az első gondom egy korábbi változatnál az volt, hogy az adatok importálásával próbálkozván, türelmemet elvesztve,  az egeret  nyakon vágva elbúcsúztam tőle. A jelenlegi verzióval már valamennyivel könnyebb volt a váltás.

 

Adatok importálása

 

A legfontosabb momentum az volt, hogyan tudom a könyvjelzőket, jelszavakat és a gyorshívót átültetni? Nem volt komplikált. Végül is a legnyilvánvalóbb az esetemben az volt, hogy betallóztam az Opera könyvtárát, majd az adatokat elkezdte importálni.

 

Képernyőfelvétel (31)

 

 

Amikor végzett, a Nézet/Könyvjelző sor bekapcsolásával láthatóvá váltak a már jól ismert könyvjelzőim. Innen már nem volt nehézkes az ügy, mert párhuzamosan az Opera gyors-hívóját figyelve, a plusz jel megnyomása után egy két karakter beütését követőn a Vivaldi megmutatta azokat a linkeket, amelyekből a gyors-hívó felépül. Pár órás tesztelés után elbúcsúztam az Operától.

 

A Vivaldi még fejlesztés alatt áll, nincs készen az email kliense, ennek ellenére a működése stabil, gyors és megbízható.

 

Képernyőfelvétel (33)

 

Míg e sorokat írom, újabb dolgot fedeztem fel, a jobb gombos menüt és a remek pontos helyesírás ellenőrzőt.

A felület egyszerű és letisztult, semmi felesleges, öncélú magamutogatás nem jellemzi.

Képernyőfelvétel (32)

A beállítási lehetőségek, az adott keretek között jól szolgálják a működést. Aki csicsás, virágmintás böngészőről álmodik, annak nem a Vivaldi lesz a kedvence, még egy elejtett hangjegyet sem lehet látni..

.

Képernyőfelvétel (29)

Sebessége meggyőző, a megjelenítési képességgel sincs semmi baj. A Vivaldi fogyasztása a többi böngészőhöz képest szerényebb, az Operánál például sokkal kevesebbet fogyaszt. Letöltése a weboldalon lehetséges, a telepítés nyelve angol, de amikor elindítod a böngészőt, már magyar.  .

Képek Waka hozzászólásához (sorrendben):


1.kép

5gHT3Q0

2.kép

tSmV6wL

                                                                                   3.kép

29uuMhZ


Hasonló bejegyzések
Ma érkezik a nagy őszi frissítés! Emlékeztető.
Hosszas várakozás után,  ma este megérkezik a Windows 10 nagy őszi frissítőcsomagja. A Treshold 2 már előzetes vezióként mintegy egy hete létezik, tesztelték a Bennfentesek, amely frissítés útján a felhasználók ...
Bővebben...
Ma érkezik a nagy őszi frissítés! Emlékeztető.

1,364 

7 hozzászólás “A Vivaldi böngésző.”

  • Mesant

Megjegyzés hozzáfűzése

Generic selectors
Csak pontos találatok
Keresés a címekben
Keresés a tartalomban
Keresés a bejegyzésekben
Keresés az oldalakon
WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann

A Vivaldi böngésző.

Szerző: Mesant Olvasási idő: 2 min
7
  • Üdvözlünk vendég!

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó

Regisztráció

Szavazás

  • Ismét megkérdezzük, hogy tetszik a még nem kész oldal külseje?
    A maximálisan választható pontok száma: 1
  • Loading ... Loading ...