A Vivaldi böngésző. 7


A név sokféle kontaktusban van az Operával, tekintve, hogy Jon Stephenson von Tetzchner az Opera fejlesztője, kiborulva a böngészőfejlesztés irányán otthagyta az Operát, pár munkatársával együtt fél év alatt összerakták a Vivaldit. A fejlesztés iránya adott volt, felhagyni a Presto motorral,  a teljesség igényével a felhasználónak  a napi munkához szükséges komplett böngészőt megalkotni.

 

2015 januárjában debütált  a Vivaldi, jelenleg is, tekintve a folyamatos fejlesztést, Technical Preview  stádiumban van. Ennek ellenére a minap telepítettem a Vivaldit és némi segítséggel, kis okoskodással hadra fogható, napi használatra alkalmas böngészővé vált.

 

Az első gondom egy korábbi változatnál az volt, hogy az adatok importálásával próbálkozván, türelmemet elvesztve,  az egeret  nyakon vágva elbúcsúztam tőle. A jelenlegi verzióval már valamennyivel könnyebb volt a váltás.

 

Adatok importálása

 

A legfontosabb momentum az volt, hogyan tudom a könyvjelzőket, jelszavakat és a gyorshívót átültetni? Nem volt komplikált. Végül is a legnyilvánvalóbb az esetemben az volt, hogy betallóztam az Opera könyvtárát, majd az adatokat elkezdte importálni.

 

Képernyőfelvétel (31)

 

 

Amikor végzett, a Nézet/Könyvjelző sor bekapcsolásával láthatóvá váltak a már jól ismert könyvjelzőim. Innen már nem volt nehézkes az ügy, mert párhuzamosan az Opera gyors-hívóját figyelve, a plusz jel megnyomása után egy két karakter beütését követőn a Vivaldi megmutatta azokat a linkeket, amelyekből a gyors-hívó felépül. Pár órás tesztelés után elbúcsúztam az Operától.

 

A Vivaldi még fejlesztés alatt áll, nincs készen az email kliense, ennek ellenére a működése stabil, gyors és megbízható.

 

Képernyőfelvétel (33)

 

Míg e sorokat írom, újabb dolgot fedeztem fel, a jobb gombos menüt és a remek pontos helyesírás ellenőrzőt.

A felület egyszerű és letisztult, semmi felesleges, öncélú magamutogatás nem jellemzi.

Képernyőfelvétel (32)

A beállítási lehetőségek, az adott keretek között jól szolgálják a működést. Aki csicsás, virágmintás böngészőről álmodik, annak nem a Vivaldi lesz a kedvence, még egy elejtett hangjegyet sem lehet látni..

.

Képernyőfelvétel (29)

Sebessége meggyőző, a megjelenítési képességgel sincs semmi baj. A Vivaldi fogyasztása a többi böngészőhöz képest szerényebb, az Operánál például sokkal kevesebbet fogyaszt. Letöltése a weboldalon lehetséges, a telepítés nyelve angol, de amikor elindítod a böngészőt, már magyar.  .

Képek Waka hozzászólásához (sorrendben):


1.kép

5gHT3Q0

2.kép

tSmV6wL

                                                                                   3.kép

29uuMhZ

 


Hasonló bejegyzések
Ma érkezik a nagy őszi frissítés! Emlékeztető.
Hosszas várakozás után,  ma este megérkezik a Windows 10 nagy őszi frissítőcsomagja. A Treshold 2 már előzetes vezióként mintegy egy hete létezik, tesztelték a Bennfentesek, amely frissítés útján a felhasználók ...
Bővebben...
Ma érkezik a nagy őszi frissítés! Emlékeztető.

1,028 


Megjegyzés hozzáfűzése

7 Gondolat “A Vivaldi böngésző.

 • MattherEdure

  Five Treasure Slot Live Play with Progressive Win and Bonuses!!
  SlotZilla Zoomline Las Vegas Zipline GoPro
  2 Redfish Are Better Than One

  Buffalo Grand Slot Super Jackpot Handpay -Biggest Buffalo Win on YouTube –
  CS:S Zombie Escape Mod Multiplayer Gameplay on Stage 3 of the Serpentis Escape map played by Silas on the GFL Server 2005 MTHS Freshman Team defensive player of the year. 1. Tackle for loss from right OLB position 2. Tackle for no gain from right Rumored to be the longest slot canyon in Utah, ‘Egypt 3’ is a semi-technical slot with tons of fun to be had. Don’t bring a big Ucapan Perasmian oleh YBhg Ustaz HajiAhmad Awang Membina Siyasah Syar’iyyah Atas Dasar Rahmatan Lil’Alamin See the making of the video here:*** JAPAN INSTITUTE OF SCIENCE AND Drunk On Nectar | PLAY AS THE SPIDER (Gameplay Part 1) This is Part 1 of our Let’s Play of Drunk On Nectar. Drunk On Nectar ++Please subscribe :-) _center?add_user=casin… Wonder 4 Slot Machine Bonus
  http://slot-games.info
  THE FLINTSTONES 3-REEL SLOT MACHINE-FUN WITH LEE Like Vegas Slot Videos by Dianaevoni on Facebook: Not all birds go south for the winter !!!!!!!!!!!!!!!!!!! If life’s worth living it’s worth recording. Vlogumentary is a full-length documentary that explores the media revolution of vlogging Slot Lover – Slot Machine Videos Channel Usually Post : Big Wins, Super Big Wins, Live Play, Double or Nothing, High Limit Pulls BECOME A VEGAS HOBO! I’m VegasLowRoller and this is my DUMB GUY THINKS HE WON FORTUNE FANTASY** 47 FREE GAME PURSUE | OLD ARISTOCRAT Welcome to my Slot Machine Video Channel on YouTube! Walter Misco put $100 into the Lion’s Share slot machine at the suggestion of his wife. The win was 20 years in the making. How I beat online gambling addiction. I hope I can help you. If you want to stop and need more than willpower then I’ll show you

 • MatthewEdure

  With a fantastic array of slots available for you to play, there are always new slots being added for you.
  Try your hand at from Good Game Slots

  Which ever you choose there is a great selection of 12 reel slot games for you to enjoy. All of the online slot games are different from the traditional slots, allowing easy to use play and fantastic jackpot prizes.

  So what are you waiting for? Start winning big now!

  slot-games.info

 • Bandi

  Na tegnap értem el oda, hogy töröljem a böngészőt már többször próbálgattam a jelszavaimat átvinni de nem sikerült, és az IDM-el sem akartam ennyit pepecselni…

  A saját véleményem a böngészőről, az, hogy jól teljesít a memória használat miatt nagyon megtetszett, hogy érezhetően kevesebbet fogyaszt a konkurens böngésző szoftverekhez képest, de ami egyelőre egyszerű felhasználói szemmel nem  előnyös ez a beállítási procedúra, jó-jó nem nem nehéz, nekem se volt (némi út mutatás után 😀 ) az, csak szimpla felhasználói szemmel ez nem előnyös tulajdonság egyelőre, de persze mint mondtam erős és jó kezdeményezés, így tovább, már leginkább csak tökéletesíteniük kell a gyártóinak.

  Egyenlőre kuka részemről, majd visszatérek rá, ha már lesz egy "Finál verzsönje" és majd akkor (remélhetőleg) azt tudom rá mondani, hogy na akkor a chrome kuka és jöhet éles bönginek ez a "hegedűs, zeneszerző" gyönyörűség.

 • Bandi

  Firefoxból, hogy tudom a jelszavakat átvinni??, mert nem sikerült, pedig az importálásnál bepipáltam azt is…
  illetve a chrome bővítményeket, hogyan telepíthetem, mert csak azt írja elérhető chrome böngészőhöz, és felrakni nem tudtam amit akartam