A Windows Defender System Guard

A felhasználók egy része,  még mindig nem bízik eléggé a Microsoft operációs rendszereinek biztonsági képességeiben.  A kételyek már megfogalmazódtak olyan rutinos, a rendszer belső berkeiben is járatos felhasználókban akik tapasztalták, hogy a rendszer önmagát, saját integritását (érintetlenségét) nem védi  az elvárható képességgel. 3 évvel ezelőtt,  erről már bennem is megfogalmazódtak gondolatok, amelyet az oldal hasábjain szóvá is tettem.

 

A Windows Defender System Guard a fejlesztés során szépen lassan beépült az Őszi frissítésként elnevezett operációs rendszerbe.

 

A meglévő Windows 10 rendszer integritási funkcióit átszerveztük, és meghatároztuk a következő beruházási készleteket, amelyeket a jövőben fogunk végrehajtani. Reméljük, hogy megteremtjük azt a feltételt, hogy a rendszer integritása nem veszélyeztethető, és ha igen, akkor tudni fogunk róla.”

 

Melyek a biztonsági garanciák a Windows Defender System Guard-ban? 

 

Ezek magukban foglalják a következő képességeket:

  • Már az induláskor védje és tartsa fenn a rendszer integritását, 
  • A rendszer működőképességének megőrzése és fenntartása
  • Ellenőrizze, hogy a rendszer integritását valóban fenntartották-e a helyi és a távoli igazolással

 

A rendszer integritásának fenntartása induláskor

 

Biztonsági indítás funkció  az Unified Extensible Firmware Interface (UEFI) része. A készülék firmware-jének és a Windows rendszerbetöltőjének sikeres ellenőrzése és indítása után, a támadók számára a  integritás-meghamisítási lehetőség fennáll, míg a Windows operációs rendszer és a védelem többi része elindul.

 

 

Ez az a pont, amikor a Windows Defender System Guard védelme azzal a képességgel kezdődik, hogy csak megfelelően aláírt és biztonságos Windows-fájlok és illesztőprogramok, köztük harmadik féltől származó illesztők is elindíthatók az eszközön. A Windows indítási folyamat végén a System Guard elindítja a rendszer rosszindulatú kártevők  ellenőrzését, amely megvizsgálja az összes harmadik féltől származó meghajtót, ezt követően  a rendszerindulási folyamat befejeződik.

A Windows Defender System Guard biztosítja, hogy a rendszer biztonságosan elinduljon és  a rendszer védelme ne sérüljön meg.

A rendszer integritása futásidő alatt

 

A biztonságos környezet teszi lehetővé számunkra a hardver-alapú biztonsági határokat, melyeknek biztosítani és megőrizniük kell a kritikus rendszer-szolgáltatások  védelmét futási idő alatt, mint a Credential Guard , a Device Guard , a Virtual TPM és a Windows Defender Exploit Guard.

 

 

A rendszer integritásának ellenőrzése a futási idő alatt.

 

A Windows 10 indításakor a Windows Defender System Guard egy sor integritásmérést készít a  Trusted Platform Module 2.0 (TPM) eszköz segítségével ( ezen  cikk írójának véleménye: ez még mindig nem tart ott, ahol kellene, nem alapkövetelmény, sok esetben nem ezzel együtt árulják az alaplapokat sem).

Ez a folyamat és az adatok a Windowstól elszigetelten  elkülönülnek és biztonságos körülmények között elemezhetőek és a tapasztalatok  – a további biztonsági fejlesztések érdekében feldolgozásra kerülnek.

 

A cikk csak a védelmi elemek és funkciók bemutatására szorítkozik, azokat az eredeti cikkhez tartozó marketing szövegeket, nem tartottam érdemesnek a közlésre.

 

Forrás: TechNet


Hasonló bejegyzések
Pár szóban az Emsisoft Emergency Kitről.
Az Emsisoft ingyenes lehetőséget biztosít minden felhasználónak, hogy ha bajba került a gépe, a gépen lévő állományok megfertőződtek, akkor olyan segítséget kínál, amivel a problémák orvosolhatóak. Ismeretes, hogy a Microsoft ...
Bővebben...
Néhány tanács kezdő felhasználóknak
Akik  rutinos felhasználónak számítanak, azok egyrészt a szerzett tudástól, másrészt a szerzett tapasztalattól váltak rutinossá. A kezdő felhasználóknak  nincs rutinjuk,  ezért egy pár megszívlelendő dolgot, tanácsot - a sok éves tapasztalatom ...
Bővebben...
Hogyan kaphatunk vírusokat, vagy egyéb kártevőket?
A leggyakoribb módja annak, ahogy a  Windows számítógép vírussal  vagy rosszindulatú kártevőkkel fertőződik:         1, Kalóz szoftver letöltésével 2, Rosszindulatú webhelyekről letöltött állományok telepítésével 3, Letöltött, már fertőzött alkalmazások tárolásával 4, Harmadik féltől származó szoftvert kínálnak, oly módon, ...
Bővebben...
Kingston Ironkey – Gyorshír
A Kingston bejelentette, hogy megszerezte az Ironkeyt,  az USB technológiával együtt és az Ironkey-t gyártó Imation cég vagyonát. Az Ironkey már ismert volt  fizikailag edzett és vízálló fém vázával az USB-meghajtók ...
Bővebben...
Szolgálati közlemény!
Bár már többször említést tettünk róla, ez az oldal már nem az ucoz oldala, hanem magyar tárhelyen, teljesen megszabadulva korábbi tárhelyünktől a saját magunk urai lettünk.       Következésképpen: 1, Az ucoz regisztráció ide ...
Bővebben...
Pár szóban az Emsisoft Emergency Kitről.
Néhány tanács kezdő felhasználóknak
Hogyan kaphatunk vírusokat, vagy egyéb kártevőket?
Kingston Ironkey – Gyorshír
Szolgálati közlemény!

758 

Megjegyzés hozzáfűzése

Generic selectors
Csak pontos találatok
Keresés a címekben
Keresés a tartalomban
Keresés a bejegyzésekben
Keresés az oldalakon
WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann

A Windows Defender System Guard

Szerző: Mesant Olvasási idő: 3 min
0
  • Üdvözlünk vendég!

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó

Regisztráció

Szavazás

  • Ismét megkérdezzük, hogy tetszik a még nem kész oldal külseje?
    A maximálisan választható pontok száma: 1
  • Loading ... Loading ...