A Windows Defender System Guard

A felhasználók egy része,  még mindig nem bízik eléggé a Microsoft operációs rendszereinek biztonsági képességeiben.  A kételyek már megfogalmazódtak olyan rutinos, a rendszer belső berkeiben is járatos felhasználókban akik tapasztalták, hogy a rendszer önmagát, saját integritását (érintetlenségét) nem védi  az elvárható képességgel. 3 évvel ezelőtt,  erről már bennem is megfogalmazódtak gondolatok, amelyet az oldal hasábjain szóvá is tettem.

 

A Windows Defender System Guard a fejlesztés során szépen lassan beépült az Őszi frissítésként elnevezett operációs rendszerbe.

 

A meglévő Windows 10 rendszer integritási funkcióit átszerveztük, és meghatároztuk a következő beruházási készleteket, amelyeket a jövőben fogunk végrehajtani. Reméljük, hogy megteremtjük azt a feltételt, hogy a rendszer integritása nem veszélyeztethető, és ha igen, akkor tudni fogunk róla.”

 

Melyek a biztonsági garanciák a Windows Defender System Guard-ban? 

 

Ezek magukban foglalják a következő képességeket:

  • Már az induláskor védje és tartsa fenn a rendszer integritását, 
  • A rendszer működőképességének megőrzése és fenntartása
  • Ellenőrizze, hogy a rendszer integritását valóban fenntartották-e a helyi és a távoli igazolással

 

A rendszer integritásának fenntartása induláskor

 

Biztonsági indítás funkció  az Unified Extensible Firmware Interface (UEFI) része. A készülék firmware-jének és a Windows rendszerbetöltőjének sikeres ellenőrzése és indítása után, a támadók számára a  integritás-meghamisítási lehetőség fennáll, míg a Windows operációs rendszer és a védelem többi része elindul.

 

 

Ez az a pont, amikor a Windows Defender System Guard védelme azzal a képességgel kezdődik, hogy csak megfelelően aláírt és biztonságos Windows-fájlok és illesztőprogramok, köztük harmadik féltől származó illesztők is elindíthatók az eszközön. A Windows indítási folyamat végén a System Guard elindítja a rendszer rosszindulatú kártevők  ellenőrzését, amely megvizsgálja az összes harmadik féltől származó meghajtót, ezt követően  a rendszerindulási folyamat befejeződik.

A Windows Defender System Guard biztosítja, hogy a rendszer biztonságosan elinduljon és  a rendszer védelme ne sérüljön meg.

A rendszer integritása futásidő alatt

 

A biztonságos környezet teszi lehetővé számunkra a hardver-alapú biztonsági határokat, melyeknek biztosítani és megőrizniük kell a kritikus rendszer-szolgáltatások  védelmét futási idő alatt, mint a Credential Guard , a Device Guard , a Virtual TPM és a Windows Defender Exploit Guard.

 

 

A rendszer integritásának ellenőrzése a futási idő alatt.

 

A Windows 10 indításakor a Windows Defender System Guard egy sor integritásmérést készít a  Trusted Platform Module 2.0 (TPM) eszköz segítségével ( ezen  cikk írójának véleménye: ez még mindig nem tart ott, ahol kellene, nem alapkövetelmény, sok esetben nem ezzel együtt árulják az alaplapokat sem).

Ez a folyamat és az adatok a Windowstól elszigetelten  elkülönülnek és biztonságos körülmények között elemezhetőek és a tapasztalatok  – a további biztonsági fejlesztések érdekében feldolgozásra kerülnek.

 

A cikk csak a védelmi elemek és funkciók bemutatására szorítkozik, azokat az eredeti cikkhez tartozó marketing szövegeket, nem tartottam érdemesnek a közlésre.

 

Forrás: TechNet


Hasonló bejegyzések
Kingston Ironkey – Gyorshír
A Kingston bejelentette, hogy megszerezte az Ironkeyt,  az USB technológiával együtt és az Ironkey-t gyártó Imation cég vagyonát. Az Ironkey már ismert volt  fizikailag edzett és vízálló fém vázával az USB-meghajtók ...
Bővebben...
Szolgálati közlemény!
Bár már többször említést tettünk róla, ez az oldal már nem az ucoz oldala, hanem magyar tárhelyen, teljesen megszabadulva korábbi tárhelyünktől a saját magunk urai lettünk.       Következésképpen: 1, Az ucoz regisztráció ide ...
Bővebben...
Néhány tanács kezdő felhasználóknak
Akik  rutinos felhasználónak számítanak, azok egyrészt a szerzett tudástól, másrészt a szerzett tapasztalattól váltak rutinossá. A kezdő felhasználóknak  nincs rutinjuk,  ezért egy pár megszívlelendő dolgot, tanácsot - a sok éves tapasztalatom ...
Bővebben...
Hogyan kaphatunk vírusokat, vagy egyéb kártevőket?
A leggyakoribb módja annak, ahogy a  Windows számítógép vírussal  vagy rosszindulatú kártevőkkel fertőződik:         1, Kalóz szoftver letöltésével 2, Rosszindulatú webhelyekről letöltött állományok telepítésével 3, Letöltött, már fertőzött alkalmazások tárolásával 4, Harmadik féltől származó szoftvert kínálnak, oly módon, ...
Bővebben...
Pár szóban az Emsisoft Emergency Kitről.
Az Emsisoft ingyenes lehetőséget biztosít minden felhasználónak, hogy ha bajba került a gépe, a gépen lévő állományok megfertőződtek, akkor olyan segítséget kínál, amivel a problémák orvosolhatóak. Ismeretes, hogy a Microsoft ...
Bővebben...
Kingston Ironkey – Gyorshír
Szolgálati közlemény!
Néhány tanács kezdő felhasználóknak
Hogyan kaphatunk vírusokat, vagy egyéb kártevőket?
Pár szóban az Emsisoft Emergency Kitről.

596 

Megjegyzés hozzáfűzése

Generic selectors
Csak pontos találatok
Keresés a címekben
Keresés a tartalomban
Keresés a bejegyzésekben
Keresés az oldalakon
WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann

A Windows Defender System Guard

Szerző: Mesant Olvasási idő: 3 min
0
  • Üdvözlünk vendég!

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó

Regisztráció

Szavazás

  • Ismét megkérdezzük, hogy tetszik a még nem kész oldal külseje?
    A maximálisan választható pontok száma: 1
  • Loading ... Loading ...