A Wordpad, vagy Windows Write


A Microsoft Office mérete és lassúsága, sok felhasználót visszatart attól, hogy rendszeresen használja. Viszont a felhasználók nagy része csak szöveges állományokat nyit meg, olvas el vagy ír. Csak ezért egy több GB méretű Office telepítése teljesen felesleges.

2

A WordPad, illetve a Windows 8 megjelenése óta már Windows Write, kitűnően ellátja a szövegszerkesztés (pl. levélírás, stb) dokumentum megnyitás feladatát és külön telepítésre sincs szükség. A write.exe a Windows könyvtár legalján várja, hogy használatba vegyük. Kezelése, beállítása senkinek nem okozhat problémát.

3

Tegyük alapértelmezetté a Vezérlőpult/Alapértelmezett programok/Alapértelmezett programok beállítása, gördüljünk le a Wordpad-ig és az alapértelmezettségét hagyjuk jóvá.

 

A Windows Write és a Jegyzetfüzet használatával a legegyszerűbb feladatokat könnyen el tudjuk végezni.

 

  


Hasonló bejegyzések
A több memória kérdése
Korábban sokat beszélgettünk az oldalon, hogy mire elég a Windows operációs rendszereknél 4 GB memória.   Általában úgy vélekedtünk, hogy a mindennapi feladatok ellátásához bőven elegendő és ez valóban így is van. A ...
Bővebben...
Képek az Office 2016 Public Preview-ról
A kíváncsiság hajtott, amikor letöltöttem és feltelepítettem az Office 2016 nyilvános előzetesét. A csomag szinte 100%-ban tud magyarul, a telepített méret 2 GB. Sebessége felülmúlja a korábbi változatokét, egyszerűsége is a ...
Bővebben...
A több memória kérdése
Képek az Office 2016 Public Preview-ról

657 

Megjegyzés hozzáfűzése