Build, Preview, Insider, th2, rs1= tegyünk rendet a fejekben.

A Windows 10 operációs rendszer formabontó bevezetése és további léte, fejlődése teljesen elkülönül a korábbi Windows verzióktól. A Microsoft korábban  kijelentette, nem készít új rendszert, hanem a meglévőt folyamatos frissítésekkel és a bennfentesek közreműködésével fejleszti tovább.

 

Jelenleg két ágon folyik a fejlesztés, a th2 (th1) és az rs1. A th jelölés a Treshold, az rs a Redstone ág.

 

A két ág  nem keveredik!

 

(Ezt úgy kell értelmezni, hogy a fejlesztői, rs1 ágon újdonságként megjelenő funkciók, modulok, appok átkerülhetnek a th2 ágon későbbi frissítésként, de a Treshold ág a Redstone megjelenésével feltehetően  megszűnik)

 

A th2 ágon jelenleg a 1511 számjelzéssel ellátott, illetve várhatóan február 25.-től a 1602 jelzésű fut, a nagy frissítőcsomagok kibocsátásának idejéről számozva.  A th ág összegző frissítésekkel  és az időleges nagy frissítőcsomagokkal halad előre.

 

A Redstone ág, (amely az előzetes elképzelés alapján a 10.1 verzió lesz ) a fejlesztési ág. A legújabb fejlesztések ezen az ágon kerülnek ki a bennfentesekhez, akik a tesztelés során észrevételeiket, véleményüket közölhetik a Windows Visszajelzési programban (Windows Feedback).

 

Az rs ágon érkeznek a build-ek, vagyis az előzetes verziók (preview), ahol a jelenleg legfrissebb a 14267 build 

A bennfentesek részére frissítésként érkezik, illetve a nem bennfentesek valamivel később, esd/iso formájában letölthetik az internetről.

 

Tapasztalatok:

 

A cikk szerzője a kezdetektől bennfentes. Azt, a meg nem alapozott véleményt, súlyos tévedésnek tartom, hogy valaki feltol a gépére egy th ágon futó verziót és majd kapja a build-eket. Feljebb közérthető formában leírtam, hogy nem így van.

ins

 

Az rs ágon, feltétlenül szükséges megjegyezni, hogy az Insider Preview nyelve nem magyar. 

Vagyis feltelepítesz egy angol nyelvű (pl en-us) build-et, minden lokális beállításod en-us, jelentkeztél bennfentesnek és már bennfentes vagy, csak így és akkor kapod frissítésként a következő build-eket.

 

Ha valakinek a témában kérdése, vagy véleménye van, ne tartsa magában! 


Hasonló bejegyzések
Megérkezett a 14316 sz. előzetes
Minden előzetes értesítés nélkül, szerdán a kora esti órákban megérkezett a 14316. sz. előzetes Windows Insider Preview verzió. A funkciókat tekintve bőséges információ áll rendelkezésre, azonban ezekkel még nem ismerkedtem meg.   Ami ...
Bővebben...
Az Insider Hub működtetése
A hivatalos Windows 10 Insider Preview (10130) rendszerrel rendelkezők esetében, működésre bírható az Insider Hub alkalmazás, amivel a Windows 10-ről szóló cikkek, információk, tippek trükkök, újdonságok, valamint a felhasználó  aktivitása ...
Bővebben...
Megérkezett a 14316 sz. előzetes
Az Insider Hub működtetése

1,095 

Megjegyzés hozzáfűzése

Generic selectors
Csak pontos találatok
Keresés a címekben
Keresés a tartalomban
Keresés a bejegyzésekben
Keresés az oldalakon
WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann

Build, Preview, Insider, th2, rs1= tegyünk rendet…

Szerző: Mesant Olvasási idő: 2 min
0
  • Üdvözlünk vendég!

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó

Regisztráció

Szavazás

  • Ismét megkérdezzük, hogy tetszik a még nem kész oldal külseje?
    A maximálisan választható pontok száma: 1
  • Loading ... Loading ...