Egy gépfejlesztés története

Közel 3 évvel ezelőtt állítottam össze egy, akkor jó közepes konfigurációt,  Asus P8B75M-LX alaplap, hozzávaló Hyperx memória  és egy i3 3240 jelzésű processzor kiválasztásával.

 

Az eszközök – a memóriát kivéve – 3 év garanciával rendelkeztek, tehát közeledett a lejárat határideje. Úgy éreztem lépni kell.

 

A gondosan – technikai és anyagi  megfontolás alapján –  kiválasztott alaplapot, processzort és számítógép-házat megrendeltem, megbeszéltem a bolttal, hogy a géphez való memóriát, SSD/HDD meghajtókat és a tápegységet magam viszem.

 

A gép összeszerelését rájuk bíztam, nagy megnyugvás, hogy egy elég drága konfigot szakemberek raknak, szerelnek össze, mert láttam már 50 ezres processzort egy elegáns és hanyag mozdulattal megreptetni.

 

Az ASUS H97M-E alaplapon egy négymagos Intel i5 4460 típusjelzésű processzor dolgozik. Azt is megtudtam, hogy az Intel új fejlesztéseinek köszönhetően ezen a processzoron (nyilván sok másikon is) olyan bevonatot képeztek gyárilag, amely szükségtelenné teszi a korábbi processzoroknál már ismert hűtőpasztás megoldást.

 

011

A kiválasztott számítógép-ház a szoba dísze lett, az elegáns ajtót kinyitva megtekinthető a rendkívül gondos, porszűréses szellőztetés.

 

012

 

A házban jelenleg 2 hűtőventillátor üzemel a processzorhűtőn kívül, de lehetőség van további kettő (első és felső) beszerelésére. A házból jelenleg semmilyen zaj nem szűrődik ki, ezért is volt érdemes márkás és jóhírű terméket választani.

 

DSC_0037

UEFI Bios főmenü

 

 

asus

 

ASUS Vezérlés

 

A gép teljes összeszerelése  teljesen normális áron valósult meg, a ház egy félreeső zugában matrica jelzi, hogy XY nevű cég szerelte össze.

 

819 

3 hozzászólás “Egy gépfejlesztés története”

  • Mesant
  • Cica
    • Mesant

Megjegyzés hozzáfűzése

Generic selectors
Csak pontos találatok
Keresés a címekben
Keresés a tartalomban
Keresés a bejegyzésekben
Keresés az oldalakon
WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann

Egy gépfejlesztés története

Szerző: Mesant Olvasási idő: 1 min
3
  • Üdvözlünk vendég!

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó

Regisztráció

Szavazás

  • Ismét megkérdezzük, hogy tetszik a még nem kész oldal külseje?
    A maximálisan választható pontok száma: 1
  • Loading ... Loading ...