Mentési probléma megoldása az előzetes verziókban

A mentési hibákról – sajnálatos módon – regényeket írtak a Visszajelző központban. Én is írtam  ezzel kapcsolatban visszajelzést, de ma megpróbáltam egy kicsit helyrerázni a dolgokat.

 

Kétfajta mentési lehetőség van a Windows 10-ben, az egyik a rendszer sajátja (fájlelőzmények), a másik az örökölt, a Windows 7 névvel fémjelzett mentési lehetőség. Az utóbbihoz nem célszerű hozzányúlni – hacsak nem akarunk lemezképet menteni – mert szerintem innen erednek az alapvető problémák.

 

A Biztonsági mentés alapvető feltétele, hogy a Fájlelőzmények (FileHistory Service) szolgáltatás be legyen kapcsolva! 

Ha nincs bekapcsolva, akkor vagy a Vezérlőpult/Biztonság és karbantartás menüjében tudjuk bekapcsolni, vagy a Szolgáltatásoknál (futtatásba services.msc).

 

A mentési feladatot kettéválasztottam, a lemezkép mentése megy a merevlemezre, a saját fájlokat pedig, usb pendrive-ra tettem.

screenshot-27

A képen látható, hogy a korábbi mentési állományt a rendszer átmásolja a pendrive-ra.

A Windows 10-ben a fájlelőzmények szolgáltatás alapján, a beállított ütemezés szerint menti a személyes fájlokat. Erre egy leformázott (exfat) usb pendrive megfelel, csak a mérettel vigyázzunk, a hetenkénti mentés közel 1,5 GB-ot ment a pendrive-ra!

 

 

 

Miután két külön rendszerem van telepítve két ssd-re (1607.14393.351 és a 14959-es a másikra) mindig a másikból kellett a lemezkép mentést végrehajtani, de ezt már a hdd-re irányítottam mindkét ssd esetében. Bár erre nem igazán volt szükség, de kíváncsiságból megtettem.

2016-11-07_110704

2016-11-07_100857

Megszűnt a hibajelzés

diskimage

pen

A két lemezkép ott kuksol  a külső HDD-n (A FileHistory könyvtárat már töröltem, hiszen azok az állományok a pendrive-ra kerültek), a pendrive-on pedig a személyes fájlok. Hibajelzés nincs.

Miután a nem előzetes, 1607 14393.351 verzión is megcsináltam a fenti beállításokat, ott is megszűnt a hibajelzés.

U.I.

A fentiek ellenére úgy gondolom, hogy az igazi problémamegoldás a Microsoft részéről az lenne, hogy a Vezérlőpult és a Gépház feladatköre végre elhatárolódna egymástól, vagy össze lenne olvasztva,  vagyis végre nem pössentené az egyik szembe a másikat…..

 

918 

Megjegyzés hozzáfűzése

Generic selectors
Csak pontos találatok
Keresés a címekben
Keresés a tartalomban
Keresés a bejegyzésekben
Keresés az oldalakon
WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann

Mentési probléma megoldása az előzetes verzió…

Szerző: Mesant Olvasási idő: 2 min
0
  • Üdvözlünk vendég!

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó

Regisztráció

Szavazás

  • Ismét megkérdezzük, hogy tetszik a még nem kész oldal külseje?
    A maximálisan választható pontok száma: 1
  • Loading ... Loading ...