Főoldal » 2011 » Január » 8 » Alternatívák az automatikusan induló programok beállításaihoz
12:01:17
Alternatívák az automatikusan induló programok beállításaihoz
Előző cikkemben írtam egy weboldalról, mellyel meghatározhatod az automatikusan induló fájlodról, hogy megbízható-e, avagy sem. Ott elegánsan elsiklottam afelett, hogyan tudod kezelni ezeket a programokat, szolgáltatásokat, mindössze megemlítve az msconfig-ot, a regisztrációs adatbázist, valamint utaltam arra, hogy léteznek erre külső programok.

Nos, most megpróbálom pótolni ezt a hiányosságot néhány alternatívát kínálva azon külső programokból, melyek az automatikusan induló programokat, szolgáltatásokat képesek kezelni, és módot adnak azok szerkesztésére is.
Természetesen általában a rendszerkarbantartó programok jelentős része is kezeli az automatikusan induló programokat, de most csak azokkal foglalkozom, melyek kifejezetten erre a célra készültek.

Sajnos ezen programok szinte mindegyike csak angolul képes kommunikálni, amelyik esetleg valamilyen csoda folytán mégis tud magyarul, azt a programnál külön jelzem.

Természetesen a lista, mint minden ilyen összeállítás, most sem teljes, nyilván ezeken kívül is számtalan program létezik az automatikusan induló programok kezeléséhez, ha tudtok olyat, amelyik nem szerepel a listában, és szerintetek odavaló lenne, osszátok meg velünk a hozzászólásoknál.

Íme a lista:

Autoruns for Windows: részletes leírást ad szinte minden automatikusan induló elemről, kezeli a programokat szolgáltatásokat, a hálózatokat, az Internet Explorer Browser Helper Object-eket és a toolbarokat. 32- és 64 bites rendszeren is fut.

Az alkalmazás letöltése.

Az alkalmazás honlapja.
StartUpCPL: egyszerű alkalmazás, mely telepítése után a Vezérlőpultban található meg, onnan futtatható, illetve a Start Menü keresőjébe a startup.cpl parancsot kiadva is futtathatod az alkalmazást.

Az alkalmazás letöltése.

Az alkalmazás honlapja.
CodeStuff Starter: szintén egy egyszerűen kezelhető program, csak az automatikusan induló programokat kezeli. Beszél magyarul.

Az alkalmazás letöltése.

Az alkalmazás honlapja.
OSAM Autorun Manager: az alapdolgokon kívül szkenneli az ismert rejtett registry bejegyzéseket, könyvtárakat is, megtalálja a rootkiteket, az eredményeket elmentheted, kinyomtathatod.

Az alkalmazás letöltése.
A portable változat letöltése.

Az alkalmazás honlapja.
Eset Sysinspector: a szokásos lehetőségeken felül kijelzi az automatikusan induló program, szolgáltatás részleteit, valamint megadja, hogy szerinte mennyire megbízható az adott elem.

Az alkalmazás letöltése.

Az alkalmazás honlapja.
Emsisoft HiJackFree: kifejezetten a kátékony programok megtalálására készült alkalmazás, az összes automatikusan induló alkalmazást, szolgáltatást kijelzi, megadja az alkalmazások, folyamatok tulajdonságait

Az alkalmazás letöltése.

Az alkalmazás honlapja.
Soluto: valós időben elemzi a boot folyamatát, a végén kiírva a boot teljes idejét, valamint az összes betöltődő alkalmazást, folyamatot, drivereket. Információt ad mindegyikről, és természetesen az automatikusan induló elemeket szerkeszteni is tudod az alkalmazással.

Az alkalmazást letöltheted innen.

Az alkalmazás honlapja.


A felhasználóink által hozzáadott programok:


StartUp Delayer: ezzel az alkalmazással megadhatod, hogy az adott program mennyi idővel induljon a rendszer indítása után.

Az alkalmazás letöltése.

Az alkalmazás honlapja.
Hozzáadta: Mesant
Nirsoft WhatInStartup: az alapvető szerkesztési funkciók mellett képes a letiltott elem figyelésére, és amennyiben újra beírja magát az automatikusan induló programok közé, akkor azt automatikusan újra letiltja ("Állandóan letiltva" mód). Telepítést nem igényel, csak ki kell csomagolni egy könyvtárba és futtatni a WhatInStartup.exe fájlt. Most már beszél magyarul.

Az alkalmazás letöltése (magyar).
Az alkalmazás letöltése (angol).

Az alkalmazás honlapja.
Hozzáadta: MesantKategória: Letöltések | Megtekintések száma: 3280 | Hozzáadta:: Mixáj
Címkék (kulcsszavak): automatikusan induló, letiltás, programok, beállítás, indítás, szolgáltatások, kezelés

Hasonló anyagok:

Összes hozzászólás: 4

Las | 3. hozzászólás | Dátum: 2011.11.04

Én régóta használom a Piriform CCleaner programját - van 64 bites változata is -, mert a takarítás mellett az Eszközök menű Automatikusan induló programokra kattintva megjeleníti azokat és az adott program nevére állva jobb egérgomb katt és le lehet tiltani, sőt törölni is lehet. Magyarul is tud! biggrin

Mesant | 4. hozzászólás | Dátum: 2011.11.04

Az úgyszólván kötelező darab! smile

doxa | 2. hozzászólás | Dátum: 2011.01.16

Your Unin-staller! nálam ez van, szintén zenész smile

Mesant | 1. hozzászólás | Dátum: 2011.01.08

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]