Számítógép ház cseréje

Sokszor szereltem számítógépet. Főleg a sajátomat, mert másét nem szeretem babrálni, azt hiszem ezzel mindenki így van, aki nem abból él. Össze -, és szétszerelés, alkatrész cseréje már kellő tapasztalattal elvégezhető. Hozzátartozik a félévenkénti procipucolás, kenés is, mert az is könnyen elsajátítható.

Karácsonyra kaptam a fenti képen látható házat, táp nélkül. A táp nélkül kifejezésnek – mint később látható lesz – külön jelentősége van. A közepes méretű ATX torony, elég jól (12-es ledes megvilágítású csendes rendszerhűtő) és számomra sok újítással felszerelt ház. Ilyen a gyorsrögzítésű merevlemez és a DVD-író keret. Régóta vágytam egy olyan számítógépházra, amely front panellel rendelkezik, végre ne kelljen átmenni a szomszédba, hogy hátul bedugjak egy pendrive-ot, vagy megigazítsak egy kábelt.

A táp átköltöztetésével kezdtem a munkát. A táp a régi gépben felül nyert elhelyezést és a PC légteréből szívta a levegőt. Az új házban viszont alul van a táp helye és már nem a gép belsejéből levegőzik, hanem a torony alján szívja a jó levegót és – bármily meglepő – hátul kifújja a felesleget.

Ezzel nem volt semmi gond, viszont az alaplap a ház túlsó részében (a gép álló helyzetében legfelül ahol a táp előzőleg volt) kapott helyet. Az alaplap távtartói a korábbi méretekhez képest alacsonyabbak, az alaplap közelebb van a lemezhez, mintegy 3-4 mm-rel. Talán mondanom sem kell, hogy az alaplap különösen érzékeny része az egész cuccnak, egy csavar koppan, kicsit reccsen és kész a baj.

A másik homlokgyöngyöztetős problématerület az úgynevezett system panel, ahol a HDD Led, Power switch, Reset satöbbi leledzik. Szerencsére a ház kábelezését alaposan megjelölték – bár lehetett volna még alaposabb is – de aránylag könnyen eligazodtam a feliratok között.

A 20+4-es alaplapi tápcsati éppen elért a fogadó csatlakozóhüvelyhez. Viszont a négyes osztású ATX kábelnek mintegy 3-4 cm hiányzott ahhoz, hogy elérje a proci melletti helyét. Nosza telefon, bolt felhív, nincs, de lesz, mikor, várunk árut, ma jönni fog, megrendelem délután 5-kor megérkezett. Elmentem, megvettem, hazavittem, toldottam. Összedugaszoltam a többi cuccot, úgymint net, usb billentyű, egér, kamera satöbbi. és beindítottam.

adatokÉszlelt jelenségek:

– a gép nagyon csendes lett, nincs az indításnál felpörgés.
– a mért hőmérsékleti adatok meggyőzőek

 

 

 

 

Nagy előny a front panel, nem kell átmenni a szomszédba.

 

Javaslatok:

Aki házcserében töri a fejét, lehetőleg beépített táppal együtt gondolkodjon, sok bosszúságtól kíméli meg magát. De akinek nincs pénze tápra, az alaposan nézzen körül, hogy a táp kábelei elérnek-e a csatlakozókhoz. Mert ha nem, akkor szerelés előtt érdemes beszerezni a hosszabbító kábelt.

Ami feltétlenül legyen kéznél:

– mágneses csavarhúzó
– csipesz (az esetleg mégis beesett csavarhoz)
– alaplap használati utasítás ( a bekötések miatt)
– telefon és elsősegélydoboz.

 


Hasonló bejegyzések
Néhány tanács kezdő felhasználóknak
Akik  rutinos felhasználónak számítanak, azok egyrészt a szerzett tudástól, másrészt a szerzett tapasztalattól váltak rutinossá. A kezdő felhasználóknak  nincs rutinjuk,  ezért egy pár megszívlelendő dolgot, tanácsot - a sok éves tapasztalatom ...
Bővebben...
Néhány tanács kezdő felhasználóknak

1,300 

Megjegyzés hozzáfűzése

Generic selectors
Csak pontos találatok
Keresés a címekben
Keresés a tartalomban
Keresés a bejegyzésekben
Keresés az oldalakon
WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann

Számítógép ház cseréje

Szerző: Mesant Olvasási idő: 3 min
0
  • Üdvözlünk vendég!

Bejelentkezés

Elfelejtett jelszó

Regisztráció

Szavazás

  • Ismét megkérdezzük, hogy tetszik a még nem kész oldal külseje?
    A maximálisan választható pontok száma: 1
  • Loading ... Loading ...